Friday, February 4

...nyanyok ke...

Assalamualaikum w.b.t

al kesah, tersebutlah kesah, 
pada era 90'an...
si kancil pergi bertemu dengan raja firaun.
eh eh eh eh eh...
asal aku  merepek ni.
( sambungan )
firaun mana ada raja daaa..
ahhh..

bukan ni yang aku nak coretkan.
ok ok ok.
kesahnya begini.

3/2/2011
jam 8.30 pagi.
" amar, amar, amar, " kata enchik Yazid Mohamed Shariff.
" apa ayah "kataku dengan mata yang mengantuk dibuai keasyikan lena.
ayah aku tanya, " mana kunci moto ayah " ?
daripada senario yang mengantuk terus bertukar menjadi terkejut..
<< a'ah,apa yang sudah jadi ?? >>
jeng, jeng, jengss

aku terus bangun lalu mencari kunci motor ayahku yang entah dimana aku letak setelah aku naik malam kelmarin. Hal ini demikian kerana, nak tolong akema yazid untuk cari windows movie maker .
sebab kawan dia nak fly aussie next week.
ahh..
bukan ni yang aku nak katakan,
acctually disebabkan malam tu,
aku terlupa kat mana aku letak kunci motor ayah aku,
setelah bangunnya aku dari tidur lantas mencari kunci itu dalam keadaan yang tergesa-gesa,
Alhamdulillah, jumpa juga akhirnya kat bawa kerusi.
ayoyooo..
apalah aku ni.
untuk pengetahuan semua,
ni bukan kali pertama aku buat macam ni,
dah banyak kali dah,
family aku dah mask dah dengan perangai aku.
walaupun orang lain yang naik motor dan terlupa kat mana depa letak kunci aku lah orang pertama yang akan disoal.
kesian kesian.
tapi bila aku fikir-fikirkan,
memang betul,
aku selalu lupa kat mana aku letak kunci,
benda lain tak lupa pun.
dimana aku berhenti bergerak setelah aku turun dari motor di rumah aku disitulah aku akan letak dan lepas tu aku lupa.
tetapi
dekat rumah kawan aku pun pernah terjadi.

sekian...
itulah..
memang kunci sangat berhantu bagi aku.
hahahahahahahah.
lawak lawak..
jangan gelak!
nyanyokkah aku sebenarnya...

1 comment:

akema yazid said...

hang memang nyanyok!! :P