Friday, February 25

tak tahu nak tulis apa.

Assalamualaikum w.b.t

blog ku menyepi dan membisu ~
Alhamdulillah dah abis test 1 !...

sehari sebelum ' first test of 2011 ' bagi senior of TI PENANG.
.
.
.
.
tarikh paling malang dalam seumur hidup aku...
timbul seribu satu persoalan
&
seribu satu ' statement ' yang orang sekeliling aku beri
termasuk my parents...

ada orang kata :
a) " hang penat sangat kowt amar ! "

b) " weh mar,hang tarik ka amar "...statement ni aku pun tertanya-tanya..
apakah maksud mereka yang hang " TARIK " ka amar.....

c) weh mar, ada benda masuk dalam badan hang kowt...

d) maybe hang kurang air dalam badan kowt...

dan macam-macam lagi....

ACTUALLY
malam sebelum esoknya exam,
aku pengsan dalam toilet~
ni first time jadi selama 17 tahun aku hidup...
kalau tak percaya,
tanya akema yazid...
dia tahu yang aku tak pernah pitam mahu pun pengsan...
sebab tanya dia??
.
.
.
dia ja dalam family aku yang ada blog selain aku~ ~ ~
har har har...

a'ahhh....
bagi menjawab persoalan yang timbul di :

a) persoalan ni dikatakan oleh ' manjung '(my friends in TI PENANG )...
 : ) maybe betul!
sebab a week before test aku selalu abaikan masa rehat aku...

b) maksud TARIK yang mereka(budak-budak hostel TI PENANG)katakan tu ialah SAWAN....
salah sama sekali...
insya-Allah...aku tak dak penyakit tu...

c) lagi terpesong sama sekali...
JANGAN PERCAYA DENGAN TAHYUL!
insya-Allah tak dak~
--- dikatakan oleh hamba-Nya,,,maaf---
d)maybe betul...aku memang dari dulu aku kurang air dan aku selalu pening kepala!!
di tegur oleh Mentor aku : Puan Khu Shin Hui...

keadaan aku malam tu pucat lesu dan badan aku menggeletar kata rakan-rakanku...
lepas saja aku pejam mata,aku tak ingat apa-apa dah...
yang aku tahu,,,
sebelum aku pengsan aku rasa macam ada benda dari perut aku naik dengan laju ke kepala aku....
sakit sangat...
macam sakaratul maut pun ada..
tapi Alhamdulillah,,,tak jadi apa-apa!!!
kesannya,,,kepala aku rasa sakit-sakit sikit macam something wrong!!
tapi jangan takut...
aku masih waras..
tak dak kaitan dengan penyakit _ _ _ _ !!!
har har har...

by the way :
doakan aku supaya tak jadi apa-apa yang buruk...
: ... (

* saja nak cerita first pengalaman setelah 17 tahun hidup ~ ~
TERIMA KASIH YA ALLAH !

5 comments:

akema yazid said...

tuuuuudia..
cerita xleh blah.. (:
naseb bek xjadi apa2 kat hang..
ish3.. ;p

shalmila nadya said...

ya ka..kesian nyer....

amar yazid said...

har har har....
akema yazid : alhamdulillah xdak papa..hehehe...ang taw yg c) 2 mak pun ckp...hahaahahaha....

shamila nadya : tq nohhh...

har har har

Anonymous said...

ag pengsan ke ??? y i didnt know that ???

amar yazid said...

har har har...
weh leong....
2 la...x amek taw pasal mmber sbelah sndiri..
har har har ..means..time prep...