Saturday, August 27

gatai kakitangan !

assalamualaikum w.b.t

~ toit toit toit ~

lama dah tak corak-corek blog ni.
sPm dah dekat, sO kena focus kat SpM la...
:)
today, kaki & tangan aku gatai pulak.

tak tawu nak mengarut apa pada 27 Ramadhan ni..
insya-Allah lagi 2 hari nak raya..but, aku pasti mesti & tepat pada 1 Syawal...
 : p

***
nak share 1 cerita pasal MAGIS duit 5sen a.k.a. 5det.


jeng jeng jeng.
pada suatu hari tinggal seorang bapa dan anaknya yang masih tak kenal dunia dirumah,
mak dia takdak sebab mak dia p bergosip kat rumah jiran sebelah...
haq haq
nak dijadikan cerita si anak nampak duit 5 sen atas lantai dan main, main & main & terus MAKAN...
aDooyaiiiii...
si anak pun menangis dengan kuatnya & terus menangis...
si bapa pun nampak lalu cuba memikirkan cara untuk keluarkan duit tu..
dengan menggunakan akal yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T..
lalu menyeluk poket seluarnya dan alhamdulillah ada duit 5 sen 
&
&
&
tanpa melengahkan waktu si bapa berkata kepada anaknya,
wahai anakku, bapa akan buat magik untuk keluarkan duit itu..
" 5 sen, 5 sen keluarlah kau "
sen sen POM...
tadaaaaa..
yeahhhh...dah keluar...
si anak pun gembira dan tidak menangis lagi dan, dan, dan si anak pun ambil duit 5 sen tu dari tangan si bapa dan makan lalu berkata kepada ayahnya,,,
" ayah, buat magik sekali lagi "

***
..si bapa pun _____________ ..
tHe eNd


..haq haq..

No comments: