Monday, June 17

dahulu, kini dan selamanya

assalamualaikum wbt

petang-petang menjadi kebiasaan aku untuk berjogging disini.
dari kecik lagi orang-orang dekat area ni panggil tempat ni cepati.
hahaha. 
bukan capati makanan tu, entah la kenapa mendapat gelaran sebegini.

tempat ni menjadi tempat kegemaran aku untuk mencari ketenangan.
pemandangan yang agak luas, langit dan awan mengikut rentak iklim cerah, mendung, dan awesomenya waktu sunset.. really, really nice.
at the same time mengingatkan aku tentang kebesaran Ilahi.
indahnya ciptaan dan aturanNya.











 tempat ni kalau selepas waktu menuai airnya akan kering. kecik-kecik dulu dengan kawan-kawan selalu pegi tangkap belut. best tapi aku tak makan belut. hahaha
kalau nasib baik dapat kalau nasib malang silap lubang dapatlahhhhhh lubang sssSSSSSS... ?-?
haha.




yang parit tempat aku selaluuuuuu mandi waktu hujung minggu. orang sini panggil berkubang. senang cerita mandi parit. saja-saja waktu lapang. so, ada la kuak lentang, lompat tinggi, dan lain-lain.
TAPI, kalau kantoi dengan ayah memang HABIS. balik je rumah kena BANTAI.
peristiwa yang tak boleh aku lupakan waktu tu member ajak lompat dari atas,
so, 1, 2, 3 dushhhhh.. jump-ing.
a few minutes after that naik ke atas,
kaki berlumuran darahhhhh.
ohMy........
kaki aku terbelah bahagian bawah, almost 4cm terbelah dan dalam jugak lukanya.
member masuk dalam air, tengok-tengok ada buluh yang terpacak dekat situ.
so balik rumah buat muka tak bersalah and 1001 alasan.
sakitttt.. berapa jahitan aku pun tak ingat. parutnya masih dikakiku!


yang ni latest picture, dengan izinNya aku tertangkap gambar yang amat cantik bagi aku.
heart cloud there! :-) indah ciptaanNya.


the end!

2 comments:

Amira Jasni said...

amar!!!!!!!
sangat2 cantik tu...
Subhanallah...
tq amar...
tq

amar yazid said...

hahaha.. no prob cik bulan.. :-)