Friday, June 21

UTP dalam ingatan ^^

assalamualaikum wbt.

a few days ago ada member dari uthm post dalam mukabuku pasal sorang budak utp yang memerlukan bantuan kewangan disebabkan satu kemalangan serious sampai kena potong kaki. 
seriously serious. hehe. apepun semoga cepat sembuh dan tabah menghadapi hari yang mendatang ye dik.
dia budak Januari 2013 intake. 

okay, kembali pada apa yang nak aku kongsikan. Januari intake mengingatkan aku kepada first interview dalam hidup aku sebagai seorang penuntut ilmu.
14 december 2011 merdekanya aku dari bergelar pelajar sekolah. hahaha.. bestttttt.. horayyyyyyyyyy!
keesokannya balik perak. bukak je email dapat panggilan interview dari
Universiti Teknologi Petronas, Tronoh, Perak. 

dewan utama tak silap aku. like a stadium beb. hahaha. #sorry pic kurang memuaskan. phone biasa je.

nak puas google image la derr.

interviewwww????
banyak pendapat yang aku dapat akhirnya jejak jugak kakiku di bumi UTP pada 20 December 2011. 
speaking london sepanjang interview. cukup3 mencabar imanku sebab teman idok la pandai nak skeaping skeaping ni. tapi dapat support dari family and sedare2 aku di ipoh.
credit to paksu, maksu, and nana kerana sanggup hantar amar ke UTP dengan menaiki van yang agak usang yang digunapakai untuk menjual kuih.
WAIT! bukan niat nak hina tapi aku bersyukur sangat sebab miskin2 kami pun dapat masuk universiti yang gah tu!
tengok orang lain semua dengan kereta mewah2nya sebab as we know UTP memang mahal yurannya.
so, kebanyakannya anak2 orang kaya je masuk. kalau nak masuk jugak mesti ada biasiswa if not ikat perut la hidup dalam tu. tapi fokus aku interview.
dapat or not tu rezeki masing2. dan yang penting pengalaman tu. susah mau cari dooo.
kawan aku yang bersama aku untuk interview pun ada bagi kata2 semangat. dia ok la.
pendebat peringkat kebangsaan. debat dalam english pulak tu. as easy as abc je bagi dia.
tapi yang penting thank you so much pada alan sebab teman aku dari pagi sampai petang.
cikgu zarina jugak tak dilupakan, thanks cikgu bagi sokoangan apada bekas anak murid cikgu ni. 



                                                         ni time nak balik. #sempat lagi
finally aku dapat tawaran Asasi Kejuruteraan Awam dekat Universiti Teknologi Petronas.
tapi as i said hanya dalam ingatan. disebabkan masalah2 tertentu terpaksa aku menolak tawaran tersebut.
hmmmmm #sobbing
hahaha
apepun kat mane pun kite belajar same je,
asalkan niat menuntut ilmu kerana Allah SWT.

peace o.Ov

hahaha. toilet pun jadi!




educamp - interview session


kenangan sebelum startnya interview. time ni fasilitator bagi ucapan tentang prosedur sepanjang sesi temuduga. dah la fully english dia cakap. okay lagi la tapi "awang hitam" pulak. lagi tak faham ape. siket2 boleh la.. hahaha.


sayonara UTP
<3





No comments: